Features
Gebruik de hoofdstad

Weet je de postcode/plaatsnaam nog niet maar wil je wel een tarief berekenen? Gebruik de hoofdstad

Leroy Buiter avatar
Geschreven door Leroy Buiter
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms wil je in MyParcelParcel een tarief berekenen maar heb je misschien nog geen postcode of plaatsnaam van je klant ontvangen. Het is dan handig om met 1 klik op de knop de hoofdstad te gebruiken om toch een tariefindicatie te verkrijgen.

'Gebruik de hoofdstad' ziet er als volgt uit:

Selecteer een land en klik op 'Gebruik de hoofdstad' om de postcode/plaatsnaam automatisch in te vullen.

De levertijden en de verzendtarieven kunnen afwijken indien je eerst de hoofdstad gebruikt om het tarief te berekenen en later de definitieve postcode/plaatsnaam invoert.

Het kan namelijk zijn dat de definitieve postcode/plaatsnaam van je klant een buitengebied betreft. Een buitengebied is een moeilijk bereikbaar gebied waar de vervoerder een extra toeslag voor rekent. Als je de hoofdstad gebruikt, wordt dit door de vervoerder niet gezien als een moeilijk bereikbaar gebied. Of je zending in een buitengebied valt, tonen wij het invoeren van de adresgegevens. Als een postcode/plaatsnaam in een buitengebied valt, dan is de levertijd vaak ook 1-2 werkdagen langer.

Het is daarom altijd aan te bevelen om de definitieve postcode/plaatsnaam te gebruiken aangezien de verzendtarieven en transittijden betrouwbaarder zijn dan wanneer je de hoofdstad data gebruikt. Via 'Gebruik de hoofdstad' kun je in ieder geval snel een indicatie van de prijs en levertijd verkrijgen.