Integraties
Koppel je Shopify webshop met ParcelParcel
Leroy Buiter avatar
Geschreven door Leroy Buiter
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door de koppeling tussen ParcelParcel en Shopify kan je eenvoudig jouw Shopify zendingen wereldwijd verzenden. Shopify orders (Unfulfilled)) komen direct binnen in jouw eigen MyParcelParcel omgeving en deze zendigen boek je vervolgens (eventueel in bulk).

Om de Shopify integratie van ParcelParcel toe te voegen heb je 3 dingen nodig:

• API key

• API secret

• Shopify Store URL

API key en API secret

Ga naar je Shopify beheeromgeving (bijvoorbeeld: https://parcelparcel-v2.myshopify.com/admin):

Klik op de Settings knop linksonder het scherm:

Klik op Apps and sales channels sectie:

Klik op Develop apps:

Klik op Create an app knop:

Heb je nog geen Developer apps toegevoegd in jouw Shopify store? Dan dien je eerst toestemming te geven voor custom app development om een app maken.

Klik op Allow custom app development knop:

Als je nog geen Developers apps hebt toegevoegd, klik dan op de Create an app knop:

Noem de app bijvoorbeeld ParcelParcel en klik op de Create app knop:

Klik op de Configure Admin API scopes knop. We moeten hier een aantal blokjes aanvinken om aan te geven welke informatie de ParcelParcel app allemaal toegang tot moet hebben om de integratie te laten werken.

Vink de volgende vakjes aan:

• write_assigned_fulfillment_orders (Assigned fulfillments orders)

• read_assigned_fulfillment_orders (Assigned fulfillments orders)

• write_customers (Customers)

• read_customers (Customers)

• write_files (Files)

• read_files (Files)

• write_fulfillments (Fulfilment services)

• read_fulfillments (Fulfilment services)

• write_inventory (Inventory

• read_inventory (Inventory)

• write_locations (Locations)

• read_locations (Locations)

• write_merchant_managed_fulfillment_orders (Merchant-managed fulfilment orders)

• read_merchant_managed_fulfillment_orders (Merchant-managed fulfilment orders)

• write_orders (Orders)

• read_orders (Orders)

• write_product_listings (Product listings)

• read_product_listings (Product listings)

• write_products (Products)

• read_products (Products)

• write_third_party_fulfillment_orders (Third-party fulfilment orders)

• read_third_party_fulfillment_orders (Third-party fulfilment orders)

Heb je alle bovenstaande element aangevinkt? Klik dan op de Save knop:

Klik op de Install app knop:

Klik op de Install knop:

Als je dit hebt gedaan, zie je dit:

De Admin API access token heb je nodig. Klik op Reveal token once en zet deze even in een kladblok bestand. Deze token heb je zo nodig in MyParcelParcel. Kan je de Admin API access token niet meer bekijken? Deïnstalleren de app via Uninstall app en klik dan weer op Install knop. Als het goed is kan je dan gewoon de Admin API access token bekijken!

Als je iets naar onder scrollt ziet je een API key en API secret key. Je hebt enkel de API key nodig voor de koppeling. Kopieer de API key ook in je kladblok bestand.

Wil je liever een video met instructies zien? Klik dan hieronder:

Shopify Store URL

Naast de API key en API secret, hebben we nog de Shopify store URL nodig. Deze vindt je ook onder je Shopfiy webshop naam in je Shopify Settings pagina (bijvoorbeeld: https://parcelparcel-v2.myshopify.com/):

Ik heb de API key, Admin API access token en Shopify Store URL, wat nu?

1. Ga naar MyParcelParcel en log in met jouw account.

2. Klik op Instellingen

3. Klik rechts in het menu op Integratie instellingen

4. Klik op Integratie toevoegen

5. Vul de gegevens in:

Je dient de standaard afmetingen en gewicht aan te geven. Je kan ook aangeven of je zending standaard wilt verzekeren. We gebruiken deze informatie op het moment dat er een nieuwe Shopify bestelling in je shop binnenkomt.

Klik op Integratie toevoegen en je bent klaar!