Integraties
💻 ParcelParcel API: Connect nu eenvoudig jouw systeem met MyParcelParcel
💻 ParcelParcel API: Connect nu eenvoudig jouw systeem met MyParcelParcel

Bespaar nog meer tijd en koppel vandaag nog jouw eigen systeem met onze REST API. Lees snel verder over de voordelen!

Leroy Buiter avatar
Geschreven door Leroy Buiter
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bespaar nog meer tijd en koppel vandaag nog jouw eigen systeem met onze REST API. Lees snel verder over de voordelen!

ParcelParcel API?

Een API (Application Programming Interface) is een manier om delen van software of systemen met elkaar te communiceren en data uit te wisselen. Een API functioneert als een tussenpersoon die verzoeken verwerkt en antwoorden teruggeeft, zodat verschillende programma's of systemen op een gestructureerde manier met elkaar kunnen samenwerken. ParcelParcel heeft nu ook een eigen API waardoor jouw systeem eenvoudig met MyParcelParcel kan communiceren.

💡 Let op, het vergt technische kennis om met een API koppeling te werken. Het werken met een API wordt dan ook vaak uitgevoerd door developers.

Wat kan je met onze API?

We hebben gekeken naar de meeste gevraagde endpoints en zijn daar mee aan de slag mee gegaan.

1. Een zending aanmaken als concept

Je kan zendingen dus als concept naar ons toe schieten om vervolgens alle data nog te wijzigen en in bulk in te boeken. We hebben een nieuwe API sectie gemaakt waar alle zendingen klaar staan om ingeboekt te worden.

2. MyParcelParcel verzendopties ophalen

Naast het aanmaken van concept zendingen gaven jullie ook aan MyParcelParcel verzendopties te willen ophalen. We hebben daarom een endpoint gemaakt, zodat je eenvoudig de verzendopties terugkrijgt met de bijbehorende tarieven en levertijden.

Waar vind ik de API documentatie?

We hebben geprobeerd om alles zo goed mogelijk op te schrijven, zodat je makkelijk met onze API kan werken. We hebben trouwens ook een Postman Collection gemaakt zodat je nog sneller van start kan. Meteen van start? Bekijk onze API documentatie via de knop hieronder.

Support nodig?

Mocht je vragen hebben of feedback over onze API, reageer dan gerust op deze e-mail of stuur een mailtje naar: [email protected].